Interview Winnaar Masc Tourspel 2013

Elke twee jaar organiseren we, wielerliefhebbers die we zijn, het Masc Tourspel. Dit jaar kwam de winnaar uit onverwachte hoek. Ralf Vos, accountmanager binnendienst bij internationale accuproducent MK Battery gaat er met de hoofdprijs vandoor. Hij wint een weekend Parijs voor twee. Wat was zijn strategie en wie neemt hij mee op reis? Een flitsinterview.

Ralf je bent zowel winnaar van het Masc Tourspel áls lid van het winnende bedrijventeam, MK Battery. Kun je aan de nummers 8 t/m 91 beschrijven hoe het voelt om zo succesvol te zijn?
Ik voel me erg gelukkig om beide klasssementen te winnen. Dit had ik van tevoren nooit durven dromen en het geeft een fantastisch gevoel!

Wij waren erg onder de indruk van jouw resultaten. Je presteerde heel constant en bleek al vanaf het begin een gevaarlijke tegenstander. Heb je tips voor de deelnemers die dit jaar niet in topvorm waren?
Ik denk dat een goede mix van klimmers en sprinters de basis is. Aanvallers hebben minder kans op punten. Wel moet  je geluk hebben dat je op het juiste moment de goede renners in je team hebt, en dat geluk had ik.

Jouw artiestennaam gedurende de Tour was King James. Leg dat eens uit…
Ik ben een groot basketbalfan en de beste speler van de wereld is Lebron James. Zijn bijnaam (en tijdens het spel die van mij) is King James.

Team MK Battery bleek toch te sterk voor het Rabobankteam en de teams Pluryn 1 en 2. Kun je iets over je team (Bianca, Neeltje en Leontine) vertellen? Wat was jullie strategie?
In de basis dezelfde renners, alleen de volgorde en sprint-klimmersverhouding verschilde.

Hoe ken je Masc en hoe kwam je bij het Masc Tourspel terecht?
Ik ken Masc via Rabobank Private Banking. Via hen kwamen we ook uit bij jullie Tourspel.

Ralf, je hebt de hoofdprijs van dit Tourspel gewonnen: Een weekend Parijs voor twee personen. Wie neem je mee en wat ga je doen?
Mijn vriendin en ik trouwen op 20 september en een echte huwelijksreis was nog niet gepland. Nu we dit weekend Parijs hebben gewonnen, willen we in de herftvakantie een kleine huwelijksreis vieren in Parijs.

Zit je zelf ook weleens op de fiets?
Alleen naar de kroeg. 

We wisselen het Tourspel steeds af met het Masc Voetbalspel (tijdens EK’s en WK’s). Kunnen we volgend jaar bij het Voetbalspel weer zulke successen van je verwachten? 
Ik doe graag mee maar ik gun het voetbalspel aan een andere geluksvogel!