>   >   > 

SZW | Zorginstelling

Cliëntenintranet voor zorginstelling

Over de opdrachtgever

Zorginstelling SWZ ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in alle fasen van hun leven, om zoveel mogelijk op eigen kracht mee te doen in de maatschappij.

Intranet voor cliënten

SWZ wil cliënten ook online ondersteunen en besloot samen met de cliëntenraad een cliëntenintranet te ontwikkelen. Hier kunnen de circa 1200 cliënten in een veilige omgeving met elkaar in contact komen, nieuws en activiteiten van SWZ opvragen, hun favoriete websites opslaan, via een prikbord oproepjes doen en mailen. 

Veilig en toegankelijk internetten

We surfen voortdurend op internet. We kopen vliegtickets, vergelijken wasmachines, bestellen een boek, bieden iets aan op Marktplaats, posten vakantiefoto’s op Facebook en lezen het nieuws. Voor mensen met een beperking zijn deze zaken niet zo vanzelfsprekend. Je privacy-instellingen wijzingen kan al heel lastig zijn. Of een wachtwoord onthouden. 

Het intranet van SWZ biedt cliënten een veilige omgeving die internet toegankelijk maakt. Internet is immers deel van het leven en iedereen zou ermee moeten kunnen werken. Zo is het intranet opgebouwd uit eenvoudige, grote knoppen met heldere iconen. Inloggen gebeurt met een wachtwoord óf door vier figuren aan te klikken (zie afbeelding).

Masc, intranetten & zorg

SWZ koos Masc voor dit project omdat we al een mooi track record als het gaat om intranetten voor de zorg. Zo ontwikkelden we voor Pluryn zowel een intranet voor cliënten als voor medewerkers. Voor Driestroom hebben we het concept ontwikkeld voor een intranet dat we in 2016 gaan realiseren.

Meer weten?

We gaan graag met je in gesprek.

Neem contact met ons op